sobota, 26. avgust 2017

3. dan: Antrim in Belfast

 Zjutraj smo si v Antrimu ogledali parado, ki jo organizira  Royal Black Institution. Ta temelji na učenju Svetega pisma in se zavzema za pospeševanje krščanskega sporočila o križu ob spoštovanju tradicije reformirane krščanske vere. Na paradi smo videli različne narodne noše in slavnostna oblačila. Gledalce so navdušili z različno glasbo.






















Po paradi smo z vlakom odšli v Belfast, kjer smo si ogledali največjo tržnico na Irskem St. Georges market. Na tržnici prodajajo zelenjavo, ribe, meso, razne spominke in tipični irski golaž (Irish stew).
Na irskem imajo zelo radi steake aberdim angus goveda 






V mestni hiši nam je vodička razkazala prostore in na kratko predstavila zgodovino mesta in hiše.




Predstavnik v mestnem svetu se pripravlja na govor.
Začasni župan Belfasta bo pravkar povedal nekaj pametnega, pomočnica župana in direktor mestne uprave sta  mu v veliko pomoč  


Nadaljevali smo s strokovnim programom, ogledom živalskega vrta. Do tja smo se lačnih ust popeljali z znamenitim dvonadstropnim avtobusom . V restavraciji smo naleteli na prvo razočaranje, kjer je zmanjkalo tople hrane. Ker je prodajalka opazila naše izjemno razočarane obraze, nam je v zameno podarila čips in nam pripravila sendviče. Drugo razočaranje je bil sam živalski vrt kjer so zaradi poznih ur zaprli polovico vrta. Za razliko od Ljubljanskega živalskega vrta imajo pingvine, gorile in zelo nečista stekla, da smo komaj kaj videli. Smo se pa odlično sporazumevali z opicami, še sami ne vemo zakaj.



Ni komentarjev:

Objavite komentar